Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz w aromatycznym sosie z maślanki

Składniki:

  • 70 dag filetów z dorsza
  • ¾ łyżeczki kurkumy
  • pieprz
  • 3 szkl maślanki
  • Łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki sproszkowanego kuminu

Sposób wykonania:
Filety z dorsza natrzeć kuminem oraz pieprzem.
Następnie przełożyć  go na patelnie i zalać maślanką.
Dusić na małym ogniu około 5 minut.
Po tym czasie rybę wyjąć a do maślanki dodać kumin oraz sok z cytryny i sól do smaku.
Dokładnie wymieszać na dużym ogniu po czym zmniejszyć  płomień i powrotem włożyć rybę.
Trzymać na małym ogniu ostatnie 5-10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *