Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ruszt

Steki z tuńczyka Weroniki

Poszukujesz nowych przepisów na ryby? Idealnie trafiłeś. Steki z tuńczyka Weroniki. Do wykonania przepisu potrzebujesz: steków z tuńczyka, oliwy z oliwek, sok z cytryny, czosnku i szalotki. 
 

Składniki:

  • 4 świeże steki z tuńczyka 
  • ½ szkl oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • sok wyciśnięty z 1 limonki 
  • 3 szalotki 
  • 1 ząbek czosnku 

Szaszłyki z indyka w miodowo-ziołowej marynacie

Pyszne i sprawdzone przepisy na szaszłyki. Dziś podajemy przepis na szaszłyki z indyka w miodowej marynacie. Przepis zawiera: piersi z indyka, miód, rozmaryn, natkę pietruszki i jałowiec. 
 

Składniki:

  • ½ kg piersi z indyka 
  • 100 ml miodu 
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 100 ml oliwy
  • ½  łyżeczki ostrej papryki
  • ½  łyżeczki rozmarynu
  • ½  łyżeczki bazylii
  • kilka ziaren jałowca
  • sól
  • pieprz

Wieprzowy szaszłyk Konrada

Poznaj sekret przepysznych przepisów na soczyste szaszłyki. Tym razem przepis na wieprzowe szaszłyki Konrada. Do wykonania przepisu potrzebujesz: wieprzowiny, piwa, czosnku, tymianku i imbiru.  
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 350 ml jasnego piwa
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 
  • 2 cebule
  • ½  łyżeczki mielonego imbiru
  • ½ łyżeczki tymianku
  • ½ łyżeczki estragonu
  • sól
  • pieprz

Mielone na patyku

Poszukujesz nowych a przede wszystkim sprawdzonych przepisów? Idealnie trafiłeś. Mielone na patyku. Przepis zawiera: mięso mielone, czosnek, cebule, natkę pietruszki oraz kardamon. 
 

Składniki:

  • 500 gram mielonego mięsa mieszanego 
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chilii
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • ½ łyżeczki kardamonu
  • ½ łyżeczki kminku
  • sól

Grillowana pierś z indyka Sylwii

Znakomite przepisy na potrawy z indyka tylko na pychotka.pl. Grillowana pierś z indyka Sylwii. Do wykonania przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, oliwy z oliwek, miodu oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka 
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka słodkiej papryki 
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • sól
  • pieprz