Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ruszt

Grillowana pierś z kurczaka Marceliny

Przepisy na potrawy z grilla warte spróbowania. Grillowana pierś z kurczaka Marceliny. Lista zakupów: pierś z kurczaka, czosnek, oliwa z oliwek, miód i sok z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki tymianku 
  • sól
  • pieprz

Filety rybne z grilla Mateusza

Znakomite przepisy na ryby. Musisz je wypróbować. Tym razem przepis na filety rybne z grilla pomysłu Mateusza. Lista zakupów: filety z dorsza, sok z cytryny, koperek i natka pietruszki. 

 

Składniki:

  • 2 filety z dorsza 
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 3 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki koperku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Grillowany pstrąg Mateusza

I przyszedł czas na rybkę, a dokładniej na pstrąga z grilla. Do wykonania przepisu będziesz potrzebować:, pstrąga, masła, cytryny i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 sprawione pstrągi
  • sok z 1 cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki keczupu
  • 3 łyżki masła
  • sól 
  • pieprz

Pierś z kurczaka z grilla Iwony

Przepisy na potrawy z grill warte spróbowania. Pierś z kurczaka z grilla Iwony. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, jogurtu naturalnego, tymianku, czosnku i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  •  
  •  1 kg piersi z kurczaka
  •  200 ml jogurtu naturalnego
  •  1 łyżeczka curry w proszku
  •  1 łyżeczka papryki słodkiej
  •  2 ząbki czosnku
  •  2 łyżeczki tymianku
  •  2 łyżki soku z cytryny
  •  sól
  •  pieprz

Grillowana pierś z indyka Marzeny

Wykonaj ten przepis a na pewno zagości na stałe w Twoim domu. Grillowana pierś z indyka Marzeny. Potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, majeranku, sosu sojowego oraz octu balsamicznego. 
 

Składniki:

  • 1  pierś z indyka     
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżki octu balsamicznego 
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz