Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana pierś z indyka Marzeny

Wykonaj ten przepis a na pewno zagości na stałe w Twoim domu. Grillowana pierś z indyka Marzeny. Potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, majeranku, sosu sojowego oraz octu balsamicznego. 
 

Składniki:

  • 1  pierś z indyka     
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżki octu balsamicznego 
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pierś z indyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki wlać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej sos sojowy oraz ocet balsamiczny.
    Całość wymieszać po czym dodać jeszcze tymianek, majeranek oraz obrane ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
    Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. 
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić do lodówki pod przykryciem na około 3 godziny.
    Im dłużej mięso się marynuje tym lepiej.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i kłaść na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować na złoto z obu stron. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *