Wykonaj ten przepis a na pewno zagości na stałe w Twoim domu. Grillowana pierś z indyka Marzeny. Potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, majeranku, sosu sojowego oraz octu balsamicznego.
Składniki:
- 1 pierś z indyka
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka tymianku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 2 łyżki octu balsamicznego
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pierś z indyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki wlać oliwę z oliwek.Dodać do niej sos sojowy oraz ocet balsamiczny.Całość wymieszać po czym dodać jeszcze tymianek, majeranek oraz obrane ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić do lodówki pod przykryciem na około 3 godziny.Im dłużej mięso się marynuje tym lepiej.Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i kłaść na rozgrzanym ruszcie.Grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4