I przyszedł czas na rybkę, a dokładniej na pstrąga z grilla. Do wykonania przepisu będziesz potrzebować:, pstrąga, masła, cytryny i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 2 sprawione pstrągi
- sok z 1 cytryny
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki keczupu
- 3 łyżki masła
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pstrągi dokładnie oczyścić.Osuszyć je na papierowym ręczniku.Następnie skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.Tak przygotowane wstawić do lodówki na około 30 minut.Po tym czasie wyjąć rybę z lodówki.Skropić je oliwą z oliwek i kłaść na rozgrzanym ruszcie.Grillować z obu stron na złoty kolor.Pod koniec grillowania posmarować je jeszcze masłem wymieszanym z ketchupem.
Liczba porcji: 2