Składniki:
- 2 filety z dorsza
- 5 łyżek soku z cytryny
- 1 łyżka natki pietruszki
- 3 łyżeczki startej skórki z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki koperku
- 1 łyżeczka mielonej papryki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Filety rybne oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Pokroić je na mniejsze porcję.Następnie oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny.Dodać posiekaną natkę pietruszki, skórkę z cytryny oraz koperek.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mieloną papryką.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć filety.Odstawić je na co najmniej 1 godzinę.Po tym czasie kłaść filety na rozgrzany ruszt.Grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 2