Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana pierś z indyka Sylwii

Znakomite przepisy na potrawy z indyka tylko na pychotka.pl. Grillowana pierś z indyka Sylwii. Do wykonania przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, oliwy z oliwek, miodu oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka 
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka słodkiej papryki 
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pierś z indyka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić go do miseczki po czym dodać do niego oliwę oraz miód.
    Całość wymieszać i dodać jeszcze sos sojowy, rozmaryn i słodką paprykę.
    Ponownie wymieszać i doprawić na koniec do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby mięso mogło przegryźć się z przyprawami.
    Po tym czasie wyjąć pierś z lodówki i kłaść na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *