Składniki: 3 łyżki masła 170 g różnego rodzaju grzybów pokrojonych w plasterki ½ szkl. cebuli pokrojonej na plasterki 4 szkl. rosołu wołowego ¼ szkl. wytrawnego sherry ¼ łyżki soli pieprz 2 łyżki startego parmezanu tymianek Sposób wykonania: Cebulę oraz grzyby przesmażyć na rozgrzanym maśle. Gdy cebula się zeszkli wówczas wlać sherry oraz bulion. Doprawić do…
Tag: rosół
Zupy
Zupa z marchewki z cebulą
by albertos • • 0 Comments
Zupy
Zupa śmietankowa po egipsku
by Marzena • • 0 Comments
Rosół
Królewski rosół
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 50 dag wołowiny ¼ kury 15 dag cielęciny 5 dag wątróbki cielęcej 2 marchewki 1 por 1 pietruszka ½ selera 1 cebula 3 pieczarki 1 łyżka masła 1 białko sól pieprz Sposób wykonania: Cielęcinę oraz kurę zalać 2 l wody i trzymać na ogniu około 2 godzin. W między czasie wątróbkę, warzywa i pieczarki…
Rosół
Rosół z kostkami parmezanu
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 4 łyżki stopionego masła 150 g startego parmezanu szczypta gałki muszkatołowej 150g mąki 1,5 l bulionu z kury Sposób wykonania: Do parmezanu wbić jajko, dodać maso oraz sól i gałkę muszkatową do smaku. Całość dokładnie mieszając dodając stopniowo mąkę. Następnie przełożyć masę do formy wysmarowanej tłuszczem o boku 22 cm. Wstawić do…