Składniki: 50 dkg młodych pieczarek 2 łyżki stołowe keczup 1 łyżka sos sojowy 1 łyżka stołowa olej z pestek winogron 1 łyżeczka sos z ostryg 2 łyżki stołowe sok z limonki 1 łyżeczka olej sezamowy 1 mała papryczka chili drobno pokrojona 1 łyżeczka startego imbiru 2 ząbki posiekane czosnku Sposób przyrządzenia: Pieczarki dokładnie umyć i…
Tag: przepisy
Dziczyzna
Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg mięsa z udźca sarny lub jelenia, renifera, pokrojone w cienkie plastry 2 łyżki masła 2 obrane i pokrojone cebule 1 łyżka dobrej musztardy 2 łyżki sosu sojowego 3 szklanki mocnego bulionu mięsnego 2 łyżki mąki 2 szklanki śmietany 6 plastrów żółtego sera pokrojonego w kostkę 20 dkg grzybów pokrojonych w plastry 3…
Makarony
Makaron papardelle po myśliwsku
by Roman • • 0 Comments
Przepis na posiłek podczas polowania Składniki: 3 kg polędwicy wołowej (lub dziczyzny) ¼ szklanki oliwy z oliwek ¼ szklanki mąki 1 ½ łyżki soli 2 łyżeczki pieprzu 1.5 kg obranej i pokrojonej cebuli 50 dkg grzybów 75 dkg oliwek bez pestek 75 dkg pokrojonej w kostkę papryki 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina ½ szklanki przecieru…
Nie posortowane
Makaron papardelle po myśliwsku
by Roman • • 0 Comments
Przepis na posiłek podczas polowania Składniki: 3 kg polędwicy wołowej (lub dziczyzny) ¼ szklanki oliwy z oliwek ¼ szklanki mąki 1 ½ łyżki soli 2 łyżeczki pieprzu 1.5 kg obranej i pokrojonej cebuli 50 dkg grzybów 75 dkg oliwek bez pestek 75 dkg pokrojonej w kostkę papryki 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina ½ szklanki przecieru…
Nalewki
Nalewka myśliwska rozgrzewająca
by birbant • • 0 Comments
Składniki: 1 l spirytusu 1 l wody ½ szklanki cukru (miodu) 20 igieł sosnowych 20 jagód jałowca 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka tartej skórki pomarańczowej 1 łyżeczka suszonego korzenia arcydzięgla Sposób przyrządzenia: Igły sosnowe i jagody jałowca przelewamy na sicie dużą ilością wrzątku. Do gąsiorka lub innego szklanego naczynia dodajemy wszystkie składniki stałe z…