Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na cielęcinę

Cielęcina z warzywami z białym pieczywem

Składniki: 80 dag cielęciny 4 łyżki oleju 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 cebule pomidor 4 zielone papryki 1 łyżka mąki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka mięty 1 łyżeczka cząbru sól pieprz mielona słodka papryka Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę, paprykę w paseczki, pomidora na kawałki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze…

Wątróbka cielęca z kawałkami jabłek

Składniki: 40 dag wątróbki cielęcej cebula 2 jabłka 2 łyżki smalcu olej mąką majeranek Sposób wykonania: Cebulę pokroić na plastry, które obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym ją wyjąć z patelni wrzucić obrane jabłka pokrojone w plastry i smażyć ok. 5minut. W między czasie wątróbkę pokroić w plastry, które obtoczyć w mące i smażyć na…

Cielęcina duszona z zielonym groszkiem

Składniki: 400 g cielęciny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 30 g mąki 150 g groszku konserwowego 50 g konserwowych cebulek szalotek 40 g tłuszczu wywar z kości sól pierz Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę po czym podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wówczas oprószyć go solą i podlać wywarem, dusić do miękkości. Następnie mięso wyjąć a…

Plastry cielęciny z pieczarkami

Składniki: 25 dag pieczarek 50 dag cielęciny 2 łyżki mąki 1 cebula 1 łyżka masła 1/8 l białego wina 1/8 l śmietany łyżeczka soli szczypta pieprzu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w dość cienkie plasterki, które oprószyć mąką a pieczarki pokroić w plasterki. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle,…