Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Plastry cielęciny z pieczarkami

Składniki:

  • 25 dag pieczarek
  • 50 dag cielęciny
  • 2 łyżki mąki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1/8 l białego wina
  • 1/8 l śmietany
  • łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w dość cienkie plasterki, które oprószyć mąką a pieczarki pokroić w plasterki.
    Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej pieczarki oraz mięso.
    Całość podsmażyć, wówczas wlać wino oraz śmietanę i jeszcze przez chwile gotować.
    Na koniec doprawić  do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem pospać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *