Składniki: 1 kg filetów z pangi lub tilapii mąka sok z cytryny sól, biały pieprz 4 cebule 4 pomidory Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną rybę pokroić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, posypać przyprawą i odstawić na 20-30 minut do lodówki. Następnie porcje ryby z obu stron oprószyć mąką i kłaść na mocno rozgrzany…
Tag: potrawy z ryb
Panga
Panga (tilapia) panierowana z sosem majonezowym
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 5 filetów z pangi sok z cytryny 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 szklanka tartej bułki oliwa z masłem do smażenia 2 łyżki mleka mąka sól Sos: 1 szklanka majonezu 5 ząbków czosnku 1 łyżka soku z cytryny mielony biały pieprz Sposób przyrządzania: Do majonezu dodaj wyciśnięty czosnek ( w ilości wg…
Panga
Kotleciki z pangi po tajsku
by Nina • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z pangi 1 jajko 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżka sosu sojowego ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli 1 łyżka drobno posiekanej cebuli 3 łyżki soku cytrynowego olej Sos: 40 g mąki 60 g masła 1 łyżeczka przyprawy curry 500 ml zimnego mleczka kokosowego 2 łyżki śmietany sól, pieprz Sposób…
Panga
Panga mocno pikantna
by Maria • • 1 Comment
Składniki: 50 dkg filetów z pangi 1/2 szklanki mąki 1 jajko 1 szklanka tartej bułki olej ½ łyżeczki kolorowych grubo mielonych pieprzów ½ łyżeczki curry ½ łyżeczki soli Sposób przyrządzenia: Filet umyć, dokładnie osuszyć. Mąkę wymieszać z przyprawami i w tak przygotowanej mieszance obtoczyć porcję ryby. Jajko dokładnie wymieszać. Obtoczoną w mące z dodatkami…
Sandacz
Sandacz z piekarnika
by Tadeusz • • 0 Comments
Składniki: 1 sandacz o wadze około 1 kg 1 cytryna oliwa z oliwek sól morska Sposób przyrządzenia: Rybę oskrobać używając widelca. Radzę tę czynność wykonać w miejscu w który nie będzie problemu ze sprzątaniem łusek które pryskają w około. Oskrobaną rybę wypatroszyć, z głowy usunąć gałki oczne i luki skrzelowe. Rybę dokładnie umyć i…