Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Karp z czosnkiem

Składniki: 800 g karpia 5 ząbków czosnku 3 łyżki oleju sól pieprz łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Karpia oczyścić i wypatroszyć po czym pokroić go na dzwonka, które oprószyć solą, pieprzem i natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Następnie dzwonka skropić olejem i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przed pdoaneim udekorować natka pietruszki. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marcina

Pstrąg pieczony z pieczarkami

Składniki: 1 kg pstrąga 12 pieczarek 1 jajko 3-4 łyżki tartej bułki łyżka masła 2 szkl. bulionu z ryby sól 2-3 plasterki cytryny karmel Sposób wykonania: Pstrągi oczyścić i wypatroszyć po czym obtoczyć je w roztrzepanym jajku, tartej bułce a potem przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać łyżką masła i upiec. W między czasie pieczarki zalać…