Składniki: 1 cebula 2 łyżki oleju 4 grube filety ryby morskiej 1/2puszki kukurydzy 1/2 słoika marynowanej papryki 2 łyżki przecieru 1 łyżeczka mąki 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz tabasco słodka papryka Sposób przygotowania: Posiekaną cebule podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie rybę kroimy w drobne kawałki i dodajemy ją do cebuli, smażyć ok. 2-3…
Tag: potrawy z ryb
Ryby
Ryba po japońsku
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1 kg. filetów z morszczuka 2 cebule słoik ogórków konserwowych słoik papryki vegeta mąka bułka tarta jajko olej Zalewa: 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju mały przecier pomidorowy 4 łyżki keczupu 4 łyzki cukru 4 łyżki octu sól Przygotowanie: Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w drobne słupki. Rozmrożone filety rybne posypać vegetą i obtoczyć…
Łosoś
Łosoś po katalońsku
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1 świeża papryka 1 marynowana papryka 4 ziemniaki 3 pomidory 4 ząbki czosnku 1i1/2 cebuli 30 dag. świeżego łososia 150 ml. białego wina sok z cytryny sól pieprz zioła prowansalskie oliwa do smażenia Przygotowanie: Umyte ziemniaki ze skórką pokroić w plastry około 0,5 cm grubości. następnie na rozgrzanej patelni podsmażyć. Dokładnie przyprawić solą, pieprzem…
Ryby
Ryba po meksykańsku
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1 kg. filetów rybnych 2 cebule 2 czerwone papryki puszka ananasa mały słoiczek koncentratu pomidorowego słoiczek keczupu sol pieprz mielona papryka Przygotowanie: Rybę usmażyć. Osobno usmażyć pokrojone w paski cebule i dodać pokrojone papryki. Smażyć , aż warzywa zmiękną. Dodać ananasy, syrop i chwilę dusić. Następnie dodać keczup, koncentrat i doprawić do smaku. Włożyć…
Ryby
Kotlety rybne z serem
by Bożena • • 0 Comments
Składniki: 50 dag filetów ryby 6 dag tłuszczu 6 dag łagodnego żółtego sera 2 łyżki tartej bułki jajko łyżka natki pieprz sól Sposób wykonania: Lekko rozmrożone filety pozbawić skóry i zemleć razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać drobno pokrajaną cebulę oraz jajko, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Z powstałej masy formować kotlety, które…