Składniki:
- 1 kg. filetów z morszczuka
- 2 cebule
- słoik ogórków konserwowych
- słoik papryki
- vegeta
- mąka
- bułka tarta
- jajko
- olej
Zalewa:
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki oleju
- mały przecier pomidorowy
- 4 łyżki keczupu
- 4 łyzki cukru
- 4 łyżki octu
- sól
Przygotowanie:
Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w drobne słupki. Rozmrożone filety rybne posypać vegetą i obtoczyć w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą. Smażyć z obu stron na oleju. Zagotować wodę , dodać wszystkie składniki zalewy i gotować 3 minuty. Ryby i warzywa układać warstwami, a następnie wszystko zalać zalewą.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę