Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz rybny Wandy

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 4 grube filety ryby morskiej
  • 1/2puszki kukurydzy
  • 1/2 słoika marynowanej papryki
  • 2 łyżki przecieru
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • tabasco
  • słodka papryka

    Sposób przygotowania:
    Posiekaną cebule podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie rybę kroimy w drobne kawałki i dodajemy ją do cebuli, smażyć ok. 2-3 min. po czym wrzucamy kukurydzę oraz paprykę
    Następnie przecier pomidorowy wymieszać z mąką oraz sokiem z cytryny i dodajemy do ryby. Całość delikatnie wymieszać i dusić jeszcze ok. 5min. Na sam koniec doprawiamy aby gulasz wyszedł pikantny.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Wanda

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *