Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz zapiekany w cebuli

Składniki:

 

  • 6 filetów z dorsza
  • 8 cebul
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

 

 

Przygotowanie:
Cebulę, czosnek pokroić w plasterki i usmażyć na oliwie. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem  i włożyć posolone filety. Obłożyć je usmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdej porcji położyć plasterki pomidora. Oprószyć solą i pieprzem, skropić potrawę połową szklanki wody, wstawić do piekarnika i piec 30 minut  w temp. 190 stopni. Podawać polane sosem wytworzonym podczas pieczenia. z białym pieczywem.

Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *