Składniki: 40 dag kurzej wątróbki 15 dag pieczarek 1 świeża papryka czerwona duża cebula masło śmietana 18 % 3 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz Etapy przygotowania Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na maśle. Na osobnej patelni smażymy cebule z pieczarkami i papryką. Wątróbkę dorzucamy do jarzyn gdy będą już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy…
Tag: potrawka
Półmięsne
Potrawka z kiełbaskami
by muchowa • • 0 Comments
Składniki: 3 średnie cebule 4 kiełbaski 3 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżki oleju 1 szklanka rosołu 8 łyżek keczupu 4 łyżki octu winnego kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę posiekać, paprykę pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w grube, ukośne plastry. Cebulę podsmażyć z kiełbaskami, na tym…
Kurczak
Potrawka z kaczki (kurczaka) z kluskami z wątróbki
by Olusia • • 0 Comments
Skład: 1 kaczka 100 g wątróbki z drobiu 1 porcja włoszczyzny 1 cebula 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sok z 1 cytryny 60 g mąki 30 g masła 2 jajka sól pieprz Sposób przyrządzenia: Oczyszczoną tuszkę opłukać, osuszyć, nasolić, odłożyć na 1 godzinę, a…