Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z kiełbaskami

Składniki:

  • 3 średnie cebule
  • 4 kiełbaski
  • 3 czerwone papryki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szklanka rosołu
  • 8 łyżek keczupu
  • 4 łyżki octu winnego
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Cebulę posiekać, paprykę pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w grube, ukośne plastry. Cebulę podsmażyć z kiełbaskami, na tym samym tłuszczu usmażyć paprykę, dołożyć cebulkę z kiełbaskami, kukurydzę, fasolę – krótko wszystko podsmażyć. Potrawkę podlać rosołem i octem. Na koniec dodać keczup. Wszystkie składniki gotować na małym ogniu około 4 minut. Pietruszkę posiekać i wrzucić do potrawki.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Anna Muchowska

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *