Składniki:
- 3 średnie cebule
- 4 kiełbaski
- 3 czerwone papryki
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 3 łyżki oleju
- 1 szklanka rosołu
- 8 łyżek keczupu
- 4 łyżki octu winnego
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulę posiekać, paprykę pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w grube, ukośne plastry. Cebulę podsmażyć z kiełbaskami, na tym samym tłuszczu usmażyć paprykę, dołożyć cebulkę z kiełbaskami, kukurydzę, fasolę – krótko wszystko podsmażyć. Potrawkę podlać rosołem i octem. Na koniec dodać keczup. Wszystkie składniki gotować na małym ogniu około 4 minut. Pietruszkę posiekać i wrzucić do potrawki.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Anna Muchowska