Składniki: 50 dag wędzonej ryby 2 konserwowe ogórki 1 jabłko 1 por sok z ½ cytryny ½ szkl. majonezu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki cukier sól pieprz Sposób wykonania: Mięso ryby rozdrobnić po czym dodać do niego ogórki oraz jabłko pokrojone w kostkę i pora pokrojonego w półplasterki. Całość wymieszać dodając majonez. Doprawić do smaku…
Tag: por
Śledzie
Śledzie z zalewy z porem i cebulką
by Łucja Szydło • • 0 Comments
Składniki: 4 solone płaty śledziowe por cebula 20 dag fasoli białej kilka łyżek majonezu sól pieprz Zalewa: 1 szkl. wody ¼ szklk. octu cebula ½ szkl. białego wytrawnego wina kilka liści laurowych kilka ziaren ziela angielskiego Sposób wykonania: Do wody wrzucić cebule pokrojoną talarki, ziele angielskie, liść laurowy oraz ocet. Całość doprowadzić do wrzenia i…
Sałatki
Sałatka z makreli z porem i ogórkiem
by Zuza Wegner • • 0 Comments
Składniki: 2 wędzone makrele biała cześć pora 2 ogórki konserwowe puszka zielonego groszku natka pietruszki 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórę po czym ja rozdrobnić widelcem. Następnie por, ogórki ora natkę pietruszki drobno posiekać i dodać do makreli razem z odsączonym groszkiem. Całość wymieszać i doprawić do smaku…
Kapuśniak
Zupa z kapustą pekińską i łososiem
by Natasza Mokrzycka • • 0 Comments
Składniki: 30 dag łososia 15 dag kapusty pekińskiej 10 dag pieczarek 10 dag kiełków soi 8 dag marchwi 5 dag pora ¾ l wywaru rybnego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sos sojowy sól pieprz Sposób wykonania: Wywar doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić do niego obrane warzyw pokrojone w paski oraz kiełki. Trzymać na małym…
Ryby
Dorada w sosie słodko-kwaśnym
by Marzena Zajdel • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z dorady 6 marchewek 4 pory 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki ketchupu 4 łyżki sosu słodko- kwaśnego 2 łyżki sosu rybnego 2 gałązki kolendry Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie obraną marchewkę pokroić w paseczki a pory w krążki. Usmażoną rybę wyjąc a na…