Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorada w sosie słodko-kwaśnym

Składniki:

  • 4 filety z dorady
  • 6 marchewek
  • 4 pory
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki sosu słodko- kwaśnego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 gałązki kolendry

Sposób wykonania:

  1. Filety pokroić na mniejsze kawałki, które obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie obraną marchewkę pokroić w paseczki a pory w krążki.
    Usmażoną rybę wyjąc a na tą sama patelnię wrzucić warzywa.
    Trzymać na ogniu do miękkości warzyw i doprawić do smaku ketchupem.
    Wlać sos rybny oraz sos słodko-kwaśny
    Dokładnie wymieszać i dodać kawałki ryby.
    Dodać jeszcze kolendre i trzymać na ogniu przez kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *