Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przegrzebki z selerem naciowym

Składniki:

  • 12 przegrzebków bez muszli
  • 150 g selera naciowego
  • 1 szalotka
  • 150 ml bulionu z ryby
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 kawałki imbiru
  • 2 łyżeczki wina ryżowego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • sól

    Sposób wykonania:
    Przegrzebki wrzucić do gorącego bulionu i gotować około 30 minut.
    W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć seler pokrojony na kawałki, posiekaną szalotkę oraz imbir.
    Po około 3  minutach dodać przegrzebki razem z wywarem w którym się gotowały, winem ryżowym oraz sosem ostrygowym.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *