Składniki: łodygi selera naciowego twaróg śmietankowy oliwki nadziewane sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Łodygi selera naciowego umyć, osuszyć, usunąć twarde włókna. Twaróg przyprawić solą, pieprzem i chili. Oliwki pokroić w poprzek na plasterki. Wklęsłą stronę łodygi posmarować serem, a na nim ułożyć dociskając plasterki oliwek. Łodygi pociąć na 3 cm odcinki i układać na półmisku.
Tag: naciowy
Owoce morza
Przegrzebki z selerem naciowym
by Aleksandra Piwko • • 0 Comments
Składniki: 12 przegrzebków bez muszli 150 g selera naciowego 1 szalotka 150 ml bulionu z ryby 2 łyżki oleju sezamowego 2 kawałki imbiru 2 łyżeczki wina ryżowego 2 łyżki sosu ostrygowego sól Sposób wykonania: Przegrzebki wrzucić do gorącego bulionu i gotować około 30 minut. W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć seler pokrojony na kawałki,…