Składniki:
- 50 dkg odwłoków krewetek
- 4 avocado
- sok z cytryny
- 12 pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- sos Tabasco do smaku
- gęsty jogurt
- bagietka
Składniki: 1 sprawiony królik 12 pomidorów koktajlowych 2 obrane, pokrojone cebule 2 rozgniecione w prasce ząbki czosnku ½ szklanki czerwonego, wytrawnego wina oliwa 1 łyżka ulubionych posiekanych ziół sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuszkę królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Przygotować marynatę. 4 łyżki oliwy wymieszać z czosnkiem,…
Składniki: 350 g makaronu pene 1 łyżka oliwy 500 g filetów z piersi kurczaka 4 szalotki ½ szkl. odsączonych pomidorów z puszki 1 ¼ szkl. śmietanki 2 łyżeczki przyprawy toskańskiej Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć kawałki kurczaka, wówczas dodać posiekane szalotki. Trzymać na ogniu około2 …
Składniki: 250 ml białego wytrawnego wina 40 dag kapeluszy podgrzybków ew. pieczarek 1 gałązka rozmarynu 4 ząbki czosnku 10 dag pomidorów koktajlowych 4 plasterki cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek sól Sposób wykonania: Wino wylać na patelnię i zagotować, wówczas dodać do niego oczyszczone grzyby oraz rozmaryn. Doprawić do smaku solą i trzymać na małym…
Składniki: 10 pomidorków koktajlowych pokrojonych na połowę ½ szklanki posiekanej natki pietruszki ¼ cebuli 2 pokrojone w kostkę awokado 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka dobrej oliwy sól morska do smaku Sposób przyrządzenia: Awokado obrać, pokroić w kostkę, polać sokiem z cytryny, wymieszać. Dodać pozostałe składniki, posolić, jeśli ktoś lubi dodać szczyptę chili, delikatnie…