Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pucharki z krewetkami i avocado

Składniki:

 

  • 50 dkg odwłoków krewetek
  • 4 avocado
  • sok z cytryny
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sos Tabasco do smaku
  • gęsty jogurt
  • bagietka

 

 

Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć na niej krewetki. Avocado obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Pomidorki oczyścić przekroić na połówki, wymieszać z 2 łyżkami szczypiorku i sosem Tabasco. W szklanych pucharkach układać na dnie krewetki, na nich kostki avocado i [pomidorki. Całość zwieńczyć kleksem jogurtu, posypać resztą szczypiorku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *