Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: podgrzybki

Kulebiak z łososiem i podgrzybkami

Ciasto: 1i ¾ szklanki maki ok.1/2 szklanki mleka 30 g drożdży świeżych lub 1i1/2 łyżeczki instant 50 g tłuszczu 1 jajo Nadzienie: 60 dkg smażonego łososia 10 dkg podgrzybków 3 ugotowane na twardo jajka 1 łyżka masła 1 cebula 10 dkg ugotowanego na sypko ryżu 1 łyżka soku cytrynowego posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Wyrabiamy ciasto:…

Cielęcina duszona z podgrzybkami

Składniki: 50 dkg cielęciny bez kości 30 dkg świeżych podgrzybków lub pieczarek 1 cebula 4 łyżki masła 1 szklanka śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w paski. W rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso, dodać cebulkę, przez minutę…

Podgrzybki po myśliwsku

Składniki: 1 kg podgrzybków lub borowików 10 dkg słoniny wędzonej lub boczku 3 cebule 2 łyżki oleju 5 jagód jałowca sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, pokroić w grube plastry. Słoninę lub boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki. W rondlu rozgrzać olej, dodać słoninę lub boczek, przyrumienić, dodać cebulę, zeszklić. Do…

Podgrzybki zapiekane

Składniki: 50 dkg podgrzybków 1 szklanka śmietany 3 łyżki tartego żółtego sera 2 jajka natka pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w grube plastry. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać olej i…