Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Podgrzybki po myśliwsku

Składniki:

    • 1 kg podgrzybków lub borowików
    • 10 dkg słoniny wędzonej lub boczku
    • 3 cebule
    • 2 łyżki oleju
    • 5 jagód jałowca
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby oczyścić, pokroić w grube plastry. Słoninę lub boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki. W rondlu rozgrzać olej, dodać słoninę lub boczek, przyrumienić, dodać cebulę, zeszklić. Do tak przygotowanego tłuszczu i cebulki dodać grzyby i jagody jałowca, dusić mieszając aż wytwarzający się sos zgęstnieje, a grzyb y zmiękną. Przed podaniem posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *