Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina duszona z podgrzybkami

Składniki:

    • 50 dkg cielęciny bez kości
    • 30 dkg świeżych podgrzybków lub pieczarek
    • 1 cebula
    • 4 łyżki masła
    • 1 szklanka śmietany
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry. Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w paski. W rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso, dodać cebulkę, przez minutę smażyć, dodać grzyby i po chwili podlać śmietaną. Dusić razem aż mięso będzie miękkie. Przyprawić i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *