Składniki: 4 golonki wieprzowe porcja włoszczyzny 2 cebule 3 ząbki czosnku kilka liści laurowych ziele angielskie pieprz ziarnisty sól Sposób wykonania: Golonki natrzeć czosnkiem po czym przełożyć je do osolonego wrzątku i trzymać na ogniu około 2 godzin pod przykryciem. Po tym czasie wrzucić włoszczyznę, przyprawy oraz cebulę. Gotować jeszcze około 20 minut.
Tag: piwo
Wołowina
Biała kiełbasa w piwie
by Artur Maksymiuk • • 0 Comments
Składniki: 75 dag białej kiełbasy 2 cebule 1-2 łyżki masła 1-2 łyżki mąki pszennej butelka jasnego piwa sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę zalać wodą i lekko podgotować po czym ją odcedzić i przełożyć do wrzącego piwa. Odstawić pod przykryciem do momentu, aż piwo wystygnie. Wówczas wyjmujemy i kroimy ja na plasterki. Następnie…
Zupy
Zupa piwna z ziemniakami
by Marta Kacprzyk • • 0 Comments
Ryby
Rybki w piwnym cieście
by Halina Moroz • • 0 Comments
Zupy
Zupa piwna Danuty
by Donata Orlik • • 0 Comments
Składniki: 0,5 l jasnego piwa 0,1 l mleka 5 dag cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta cynamonu 1 jajko 2 dag cukru pudru Sposób wykonania: Do mleka dodać cynamon oraz cukier, doprowadzić do zagotowania po czym dodać mąkę rozprowadzoną w małej ilości wody. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 5 minut cały czas…