Składniki: 1 szkl. jasnego piwa ½ szkl. oleju 2 łyżki płynnego miodu szczypta cynamonu szczypta Gożdzików szczypta gałki muszkatołowej sól Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Glazura idealna do golonki.
Tag: piwo
Marynaty
Marynata miodowo-piwna
by Eliza Greń • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki miodu 1,5 l jasnego piwa 2 łyżki sosu Worcester 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki oregano 2 łyżki musztardy sól 4 łyżki octu winnego Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wymieszać ze sobą. Marynata idealna do marynowania żeberek.
Żeberka
Marynowane żeberka w piwie
by Janek Mirecki • • 0 Comments
Wędliny
Kiełbasa w marynacie winno-piwnej
by Malwina Cedro • • 0 Comments
Piersi z kurczaka
Piersi kurczaka o aromacie piwa
by Lidia Golik • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi kurczaka 10 plasterków wędzonego boczku 4 ząbki czosnku 60 ml piwa 60 ml oleju 1 łyżka ziaren pieprzu 4 listki laurowe przyprawa do kurczaka sól Sposób wykonania: Piwo razem z olejem oraz czosnkiem zmiksować po czym powstałą pastą natrzeć piersi kurczaka. Oprószyć je również przyprawą chińską. Przełożyć je do miseczki, dodać jeszcze…