Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pikantne

Red chili

Składniki:


 

    • 75 dkg mielonej wołowiny
    • 3 łyżki oliwy
    • 1 pokrojona cebula
    • 1 pokrojona papryka
    • puszka kukurydzy
    • 1 łyżeczka posiekanego czosnku
    • 1 łyżeczka zgniecionego czarnego pieprzu
    • 1 łyżeczka mielonego chili
    • 1 kg czerwonej fasoli
    • 1, 5 litra bulionu wołowego
    • 1 łyżeczka mielonego kminku

Paluszki krabowe na ostro

Składniki: 15 dkg paluszków krabowych 1 cebula pokrojona w pół plastry ¼  strąka zielonej papryki pokrojonej w „zapałkę” 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ½ szklanki mleka 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka sosu Worcester 1 łyżka musztardy 5 dkg tartego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe przelać wrzątkiem na sicie, osuszyć. W rondlu o…

Ostry sos barbekju

Składniki: 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka musztardy w proszku 1 łyżka ciemnego rumu (2 krople olejku rumowego) 2 ząbki czosnku, pokrojone 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki brzoskwiń, obranych ze skóry i pokrojonych (lub dżem brzoskwiniowy) 1 łyżka sosu Haisin 1 łyżka sosu  Worcester chili, czarny pieprz Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki miksować do momentu aż…

Krewetki po tajsku

Składniki: 1 kg dużych krewetek (odwłoki) 2 łyżki  oleju arachidowego 1/2 cebuli drobno posiekanej 1 łyżka obranego i startego imbiru 3 rozgniecione ząbki czosnku 1/8 łyżeczki ostrej papryki 2 pomidory bez skóry i miąższu drobno pokrojone ½ szklanki mleka kokosowego sól i pieprz 3 łyżki  pokrojonej świeżej bazylii albo naci kolendry Sposób przyrządzenia: Na patelni…