Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pikantne

Krewetki ogniste

Składniki: 30 dkg średnich krewetek 2 łyżki masła olej ząbek czosnku 2 suszone papryczki chili 1 łyżka soku z cytryny sól Sposób przyrządzenia: Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. W rondlu rozgrzać masło z olejem, dodać grubo pokruszone papryczki chili, czosnek, sok z cytryny. Chwilę razem poddusić, dodać krewetki, zamieszać. Krewetki ułożyć na żaroodpornym półmisku…

Skrzydełka na ostro

Składniki (na 12 sztuk):

  • 12 skrzydełek kurczaka
  • kubeczek (150g) jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • papryka chili
  • bułka tarta
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka masła
  • sól

Produkty Kamis:

  • Paprini pikantne- sos paprykowy
  • Pieprz czosnkowy
  • Marynata ognista
  • Pikantny kurczak- panierka do drobiu

Parówki na ostro

Skład: parówki cienkie chrzan śmietana szczypiorek tłuszcz Sposób przyrządzenia: Parówki obrać z oslonek, pokroić na kilku centymetrowe kawałki, mniej leniwym zalecam ponakrawanie w drobniutka krateczkę.Na patelni rozgrzać tłuszcz (masło, oliwę), parówki obsmażyć na złoty kolor. Dodać tarty chrzan, chwilę podsmażyć, zalać śmietaną wymieszaną z pokrojonym szczypiorkiem. Doprawić, chwilę poddusić.