Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka diabelskie

Składniki:

 

  • 12 skrzydełek,
  • szklanka soku pomidorowego,
  • mała cebula,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • ząbek czosnku,
  • sól.

Produkty Kamis:

  • łyżka musztardy Z płatkami papryki,
  • ½ łyżeczki chili,
  • szczypta pieprzu czarnego mielonego,
  • szczypta Kolendry,
  • kilka nasion Kardamonu.

Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać i drobno siekamy. Do soku pomidorowego dodajemy przyprawy ( pieprz, kolendrę, kardamon i chili) i podgrzewamy w rondlu z cebulą, czosnkiem, z sokiem z cytryny i musztardą. Skrzydełka myjemy i odcinamy kościste końcówki. W przygotowanej gorącej marynacie zanurzamy skrzydełka i odstawiamy na godzinę/dwie w chłodne miejsce. Następnie wyciągamy skrzydełka z marynaty i pieczemy na grillu. Pieczemy z obu stron około 15 minut.
Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Izabela Jundo

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *