Składniki:
- 12 skrzydełek,
- szklanka soku pomidorowego,
- mała cebula,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- ząbek czosnku,
- sól.
Produkty Kamis:
- łyżka musztardy Z płatkami papryki,
- ½ łyżeczki chili,
- szczypta pieprzu czarnego mielonego,
- szczypta Kolendry,
- kilka nasion Kardamonu.
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać i drobno siekamy. Do soku pomidorowego dodajemy przyprawy ( pieprz, kolendrę, kardamon i chili) i podgrzewamy w rondlu z cebulą, czosnkiem, z sokiem z cytryny i musztardą. Skrzydełka myjemy i odcinamy kościste końcówki. W przygotowanej gorącej marynacie zanurzamy skrzydełka i odstawiamy na godzinę/dwie w chłodne miejsce. Następnie wyciągamy skrzydełka z marynaty i pieczemy na grillu. Pieczemy z obu stron około 15 minut.
Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Izabela Jundo