Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostry sos barbekju

Składniki:

    • 1 łyżka keczupu
    • 1 łyżeczka musztardy w proszku
    • 1 łyżka ciemnego rumu (2 krople olejku rumowego)
    • 2 ząbki czosnku, pokrojone
    • 1 łyżka brązowego cukru
    • 2 łyżki brzoskwiń, obranych ze skóry i pokrojonych (lub dżem brzoskwiniowy)
    • 1 łyżka sosu Haisin
    • 1 łyżka sosu  Worcester
    • chili, czarny pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki miksować do momentu aż cukier się rozpuści, przyprawić wg smaku. Przelać do rondla o grubym dnie, zagotować. Przechowywać w lodówce zamknięte w czystym słoiku
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *