Składniki:
-
- 75 dkg mielonej wołowiny
- 3 łyżki oliwy
- 1 pokrojona cebula
- 1 pokrojona papryka
- puszka kukurydzy
- 1 łyżeczka posiekanego czosnku
- 1 łyżeczka zgniecionego czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka mielonego chili
- 1 kg czerwonej fasoli
- 1, 5 litra bulionu wołowego
- 1 łyżeczka mielonego kminku
Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozgrzać oliwę., dodać cebulę, paprykę, czosnek, dodać wołowinę i dusić aż zbrązowieje. Wyłożyć na miskę. Do rondla wlać bulion wołowy, dodać fasolę, kukurydzę i przyprawy, gotować aż fasola zmięknie. Połączyć z mięsem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, podawać.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia