Składniki: 200 g masła pęczek natki pietruszki ¼ łyżeczki kawsku cytrynowego sól Sposób wykonania: Masło utrzeć aby było miękkie po czym dodać do niego posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz kwaskiem cytrynowym. Masło uformować w kostkę i schłodzić.
Tag: pietruszka
Zupy
Zupa piwna z jarzynami
by Alicja Orzechowska • • 0 Comments
Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek białej części pora 1 l wody ½ l jasnego piwa 4 kromki chleba 25 dag śmietany 12% przyprawa do zup sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Włoszczyznę obrać po czym pokroić na mniejsze kawałki i zalać wodą. Trzymać na ogniu około 30 minut. Po tym czasie…
Kurczak
Kurczak w marchewce
by albertos • • 0 Comments
Składniki: mięso z kury 0,5 kg marchewka 4 sztuki pietruszka 1 sztuka sól pieprz pieprz ziarnisty ziele angielskie wegeta Sposób przyrządzenia: Kurczaka należy umyć, osuszyć i włożyć do garnka, zalać wodą i obgotować około 40 minut. W drugim garnku należy zagotować wodę, wrzucić do niej obgotowanego kurczaka i gotować, wrzucić startą na tarce jarzynowej o…