Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w marchewce

Składniki:

  • mięso z kury 0,5 kg
  • marchewka 4 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • sól
  • pieprz
  • pieprz ziarnisty
  • ziele angielskie
  • wegeta

    Sposób przyrządzenia:
    Kurczaka należy umyć, osuszyć i włożyć do garnka, zalać wodą i obgotować
    około 40 minut. W drugim garnku należy zagotować wodę, wrzucić do niej
    obgotowanego kurczaka i gotować, wrzucić startą na tarce jarzynowej o
    grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, dodać przyprawy i gotować do
    miękkości. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *