Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczeń

Wołowe zawijane zrazy z warzywami i żółtym serem

Składniki: 4 plastry wołowiny na zrazy 4 plastry surowego boczku czerwona papryka 1 por / biała część / 25 dkg żółtego sera pęczek natki pietruszki 3 łyżki oleju szklanka bulionu warzywnego 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, żółty ser w słupki. Por przekroić wzdłuż,…

Kotlety z wołowej polędwicy w warzywach

Składniki: 4 kotlety z polędwicy wołowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki  oliwy 1 duża cebula 2 marchewki 1 średni  seler / korzeń/ olej 2 jabłka 3 dkg masła ¼ szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Oliwę, posiekany czosnek i szczyptę tymianku wymieszać. Kotlety polać marynatą i odstawić na 30 minut,…

Aromatyczna czosnkowa pieczeń z boczku

Składniki: 3 kg boczku 7 ząbków czosnku 1 ½ szklanki mleka 3 łyżki przyprawy typu Vegeta ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Boczek umyć, osączyć na papierowym ręczniku, zmielić w maszynce do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać Vegetę i dokładnie rozetrzeć, wymieszać z boczkiem. Dodać mleko,…

Pieczeń rzymska nadziewana warzywami

Składniki: 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 3 średnie cebule 3 jajka 2 czerstwe bułki olej sól, pieprz do smaku Nadzienie: 2 czerwone papryki 2 duże cebule 2 cukinie średniej wielkości ½ szklanki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej 3 żółtka Sposób przyrządzenia: Bułki namoczyć, odcisnąć. Cebulę obrać posiekać przesmażyć na oleju. Do miski przełożyć…

Świąteczna pieczeń rzymska

Składniki: 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 4 jajka 2 duże cebule ½ kg żółtego sera gouda 4 czerstwe bułki 1 szklanka bułki tartej 2 pęczki koperku sól, pieprz do smaku   Sposób przyrządzenia: Bułki namoczyć w wodzie i odcisnąć. Łopatkę wieprzową naciąć tak by tworzyła jeden płat. Mięso mielone połączyć z…