Składniki: 2 kg mięsa na pieczeń z dzika 1,5 szklanki keczupu 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka musztardy w proszku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżeczki soli selerowej 2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka sproszkowanej cebuli 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku szczypta gałki muszkatołowej kilka kropli sosu chili…
Tag: pieczeń
Listy
Szaszłyki z baraniny marynowanej w jogurcie grillowane
by Martyna Madeja • • 0 Comments
Składniki: 1 kg jagnięciny z udźca pokrojonej w kostkę o boku 3 cm 2 szklanki jogurtu 1,5 szklanki wody 1,5 łyżeczki chili 1 łyżeczka kurkumy 1 rozgnieciony ząbek czosnku ½ łyżeczki pieprzu cajene sól morska skórka cytryny pokrojona w paski 3 łyżki klarowanego masła 2 łyżki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: ! szklankę jogurtu wymieszać…
Listy
Wołowina po Grecku z suszonymi śliwkami i nutką cynamonu
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wołowiny 5 marchewek 3 cebule ½ kg suszonych śliwek ½ szklanki białego wina 1 łyżka maki 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki oleju sól, cukier, pieprz do smaku natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Marchewki umyć, obrać zetrzeć na tace o dużych oczkach, cebulę obrać pokroić w dużą kostkę, razem podsmażyć na oleju, oprószyć mąką,…
Listy
Wołowina z kminkiem i warzywami
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 60 dkg chudej wołowiny 2 marchewki 1 pietruszka cebula kawałek pora / biała część / 15 dkg żółtego sera sól, pieprz do smaku ½ łyżeczki kminku liście sałaty lodowej natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso wołowe zalać wrzącą wodą, dodać sól, gotować około 35 minut, wyłożyć na umyte, obrane w plastry warzywa, dodać kminek i…
Listy
Wołowina w kwaśnym sosie
by Anna • • 0 Comments
Składniki: ½ kg polędwicy wołowej 1/8 litra oleju 1 łyżeczka musztardy 1 żółtko 1 mały naturalny jogurt kilka kropili sosu worcester 2 łyżki soku z cytryny kilka gałązek natki zielonej pietruszki, szczypiorku i bazylii ¼ litra bulionu warzywnego sól, pieprz, cukier do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Żółtko rozmącić z musztardą, dodać po kilka…