Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z kminkiem i warzywami

Składniki:

  • 60 dkg chudej wołowiny
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • cebula
  • kawałek pora / biała część /
  • 15 dkg żółtego sera
  • sól, pieprz do smaku
  • ½  łyżeczki kminku
  • liście sałaty lodowej
  • natka pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Mięso wołowe zalać wrzącą wodą, dodać sól, gotować około 35 minut, wyłożyć na umyte, obrane w plastry warzywa, dodać  kminek i gotować do miękkości. Rosół odcedzić, mięso wołowe, pora i cebulę zmielić przez maszynkę do mięsa, po czym włożyć  do rondla z kilkoma łyżkami rosołu i podgrzać. Mięso rozłożyć na talerzu formując kopczyk, posypać natką pietruszki i obłożyć, przybrać gorącymi pokrojonymi w talarki warzywami oraz liśćmi sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *