Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń rzymska nadziewana warzywami

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa wieprzowego
  • 3 średnie cebule
  • 3 jajka
  • 2 czerstwe bułki
  • olej
  • sól, pieprz do smaku

    Nadzienie:

  • 2 czerwone papryki
  • 2 duże cebule
  • 2 cukinie średniej wielkości
  • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 żółtka

    Sposób przyrządzenia:
    Bułki namoczyć, odcisnąć. Cebulę obrać posiekać przesmażyć na oleju. Do miski przełożyć mięso i wymieszać z bułką i cebulą, dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem. Cukinie sparzyć, odciąć końcówki i wydrążyć gniazda nasienne. Cebulę i i paprykę pokroić razem z miąższem cukinii, podsmażyć na oleju. Dodać posiekaną natkę pietruszki, żółtka, tartą bułkę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić cukinie i obłożyć mielonym mięsem. Owinąć folią, lub pergaminem, włożyć do piekarnika i zapiec w temperaturze 180 stopni C, piec około 1 godziny. Wyjąć na półmisek, schłodzić i podawać na zimno krojąc w grube plastry.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *