Składniki: 1 duża lub 2 małe cukinie 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 0,7 kg pieczarek 0.5 mięso wieprzowe 0,3 kg kiełbasy 0,2 kg boczek surowy sól, pieprz, majeranek do smaku papryka w proszku, chili Przygotowanie: Mięso, boczek oraz kiełbasę usmażyć z przyprawami. Gdy nabierze miękkości dodać cebulę oraz paprykę…
Tag: pieczarki
Schab
Schab pod pierzynką
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 60 dag. schabu kilka marchewek 40 dag. pieczarek cebula majonez masło sól pieprz Przygotowanie: Schab pokroić w plastry i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę pokroić w plastry i chwilę smażyć na maśle. Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Wyłożyć pieczarki, marchewkę i dużą…
Ziemniaki
Placki z ziemniaków i pieczarek
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ziemniaków 20 dag pieczarek cebula 15 dag bekonu 2 jaja 3 łyżki śmietany 2 łyżki maki ½ łyżeczki mielonego kminku sól pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a bekon pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i poddusić na małym ogniu. W między czasie obrane ziemniaki zetrzeć…
Pieczarki
Pieczarki z czosnkiem Marzeny
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 12 pieczarek łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej 1 cebula 1i1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Cebulę zeszklić na maśle i dodać pokrojone w kostkę ogonki z umytych pieczarek. Podsmażyć. Dodać roztarty czosnek. Na koniec dodać bułkę tartą i natkę pietruszki. Przestudzoną masą napełnić pieczarki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać…
Drób
Potrawka z wątróbki
by Goplana • • 0 Comments
Składniki: 40 dag kurzej wątróbki 15 dag pieczarek 1 świeża papryka czerwona duża cebula masło śmietana 18 % 3 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz Etapy przygotowania Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na maśle. Na osobnej patelni smażymy cebule z pieczarkami i papryką. Wątróbkę dorzucamy do jarzyn gdy będą już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy…