Składniki:
- 30 dkg pieczarek
- 2 średnie cebule
- 1 ½ szklanki śmietany 18%
- posiekana zielona natka pietruszki, tymianku, Bazyli i szczypiorku
- 1 łyżka przyprawy typu Vegeta
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz do smaku
Składniki 100 g boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 200 g pieczarek Sok z 1 cytryny 50 g prażonych orzechów laskowych 4 pomidory sól pieprz gałka muszkatołowa 200 g roszponki 75 ml octu balsamicznego 75 ml oliwy z oliwek 1 pęczek szczypiorku Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć boczek pokrojony…
Składniki: 1 kg ziemniaków 1 kg pieczarek 4 cebule ½ kostki masła 1 szklanka śmietany 18% 3 łyżeczki mąki sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, obrać, obgotować w osolonej wodzie około 10-15 minut, odcedzić. Pokroić na grubsze plastry. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, i pokroić w małą kosteczkę. Podsmażyć na…
Składniki: 5 ziemniaków 25 dkg pieczarek 3 łyżeczki masła 1 ½ szklanki rosołu warzywnego sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa 5 łyżek śmietany 3-4 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób wykonania: Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kosteczkę, podsmażyć na połowie masła, podlać rosołem i gotować około 15 minut. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki.…