Składniki:
- 12 małych filetów z flądry
- 12 krewetek
- 6 małych cebul
- 6 średnich pomidorów
- 1 8 pieczarek
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 1 łyżeczka posiekanego tymianku
- 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- szczypta soli
- pieprz Cayenne
Sposób wykonania:
- Cebulę zalać w całości wodą i gotować około 10 minut po czym czasie odcedzić i przekroić na pół.
W między czasie filety oraz krewetki skropić sokiem z cytryny.
Następnie pomidory pokroić na cząstki a pieczarki na kawałki.
Nadziewać teraz na patyczki do szaszłyków, cebule, listki natki pietruszki, mięso, pomidory i pieczarki.
Skropić całość oliwa wymieszana z rozgniecionym czosnkiem oraz tymiankiem.
Piec na rozgrzanym grillu około 5 minut.