Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z flądry i krewetek

Składniki:

 

  • 12 małych filetów z flądry

 

  • 12 krewetek
  • 6 małych cebul
  • 6 średnich pomidorów
  • 1 8 pieczarek
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
  • 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • szczypta soli
  • pieprz Cayenne

 

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę zalać w całości wodą i gotować około 10 minut po czym czasie odcedzić i przekroić na pół.
    W między czasie filety oraz krewetki skropić sokiem z cytryny.
    Następnie pomidory pokroić na cząstki a pieczarki na kawałki.
    Nadziewać teraz na patyczki do szaszłyków, cebule, listki natki pietruszki, mięso, pomidory i pieczarki.
    Skropić całość oliwa wymieszana z rozgniecionym czosnkiem oraz tymiankiem.
    Piec na rozgrzanym grillu około 5 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *