Składniki:
- 300 g wątróbki cielęcej
- 2 łyżki masła
- ½ cebuli
- łyżka wytrawnego wina
- 30 g słoniny
- sól
- pieprz
Składniki: 1/2 kg soi 3 marchewki pół średniego selera 2 duże cebule 20 dkg pieczarek olej 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub wody 4 jajka 2 czerstwe bułki przyprawy: sól, pieprz, czosnek, tymianek, rozmaryn, bazylia, pietruszka, koperek lub inne zioła, jak kto lubi Przygotowanie: Gotujemy soję do miękkości i mielimy w maszynce 2 razy. Mielimy też…
Składniki: 2 średniej wielkości selery 2 cebule 1 szklanka wody 2 buliony warzywne kostka margaryny (250g) 3 jajka 1 szklanka bułki tartej 3 łyżki ziół prowansalskich Sposób wykonania: Seler obieramy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę także ścieramy na tarce. Dodajemy do nich buliony, wodę i margarynę. Gotujemy kilka minut, aby woda odparowała.…