Składniki: 600 g żabnicy 1 strąk zielonej papryki 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól pieprz 16 krewetek 16 liści laurowych Sposób wykonania: Rybę, paprykę oraz cebule pokroić na małe kawałki. Następnie oliwę z oliwek wymieszać sokiem z cytryny oraz sól i pieprzem. Do powstałej marynaty…
Tag: papryka
Porady i Ciekawostki
Pieczona żabnica
by Marcin Świerczyński • • 0 Comments
Składniki: 675 g ogona żabnicy 5 ząbków czosnku sol pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cukinia 1 łyżka posiekanych listków bazylii Sposób wykonania: Na każdym kawałku ryby zrobić małe nacięcia, w które włożyć plasterki czosnku. Następnie skropić rybę oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem.…
Porady i Ciekawostki
Zupa z pieczonych warzyw
by Piotr Ruciński • • 0 Comments
Listy
Szaszłyki z marynowanej jagnięciny
by Iza Dobrzyńska • • 0 Comments
Składniki: sok z 2 cytryn 100 ml oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego oregano sól pieprz 700 g udźca jagnięcego 2 zielone papryki 2 cukinie 12 cebulek perłowych 8 liści laurowych cząstki cytryny Sposób wykonania; Mięso pokroić w dużą kostkę po czym skropić je oliwą oraz sokiem z cytryny i dodać posiekane czosnek, oregano,…
Listy
Dip z wędzonej czerwonej papryki
by Alina Gaweł • • 0 Comments
Składniki: 4 duże wędzone czerwone papryki ze słoika, razem z zalewą 100 g pełnotłustego twarożku ½ łyżeczki soku z cytryny sól pieprz chlebek pita Sposób wykonania: Paprykę drobno posiekać po czym dodać do niej twarożek, sok z cytryny, solą oraz pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym…