Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z pieczonych warzyw

 

Składniki:

 

  • 2 bakłażany
  • 4 pomidory
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • 1 ½ l rosołu z kurczaka
  • listki natki pietruszki

Sposób wykonania;
W naczyniu żaroodpornym ułożyć bakłażany nakłute widelcem, nieobraną cebulę, pomidory, paprykę oraz czosnek.
Skropić całość 2 łyżkami oliwy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Po tym czasie wyjąć warzywa z piekarnika, przykryć ściereczką i odstawić do ostygnięcia.
Wówczas pomidory obrać ze skórki, przekroić na połówki, bakłażany również przekroić na połowy, wydrążyć z nich miąższ i  dodać do pomidorów, cebule obrać i pokroić w ćwiartki a z papryki zdjąć z skórkę i usuwać gniazda nasienne.
Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, dodając  jeszcze ząbki czosnku.
Następnie przełożyć je do garnka z rozgrzaną oliwą.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oaz oregano i dusić około 30 minut.
Po tym czasie wlać wywar i gotować kolejne 30 minut.
Przed podaniem udekorować listkami natki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *