Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan zapiekany z makaronem

Składniki:

  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 450 g mielonej jagnięciny
  • 3 łyżki pasty pomidorowej
  • 150 g suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 150 ml rosołu z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 1 bakłażan
  • 6 łyżek masła
  • 40 g mąki
  • 600 ml mleka
  • 200 g greckiego sera kefalotiri
  • 225 g makaronu fusili
  • 1 łyżka masła

Sposób wykonania;
Posiekaną cebulę i selera przesmażyć na odrobinie rozgrzanej oliwie, po czym dodać mięso i mieszając zarumienić.
Wówczas dodać suszone pomidory, pastę pomidorową, oregano, rosół oraz czerwone wino.
Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku sol oraz pieprzem i dusić na małym ogniu około 20 minut.
W między czasie na drugiej patelni rozgrzać pozostałą oliwę i smażyć na niej plastry bakłażana z obu stron na złoty kolor.
Następnie do rondelka wlać mleko, dodać mąkę oraz masło i delikatnie podgrzewając ubijać składniki trzepaczką aż pojawi się gładki gęsty sos.
Wówczas sos zdjąć z ognia i nadal ubijając dodać ¾ szkl startego sera.
Natomiast makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i wymieszać z połową serowego sosu.
Na sam koniec w naczyniu żaroodpornym układać warstwami, makaron, mięso i plastry bakłażana.
Na wierzchu wylać pozostały sos serowy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i zapiekać około 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *