Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panga

Zupa rybna z jajkiem

Składniki: 30 dkg filetów z pangi podzielonych na porcje 2 ugotowane na twardo, pokrojone na połowę jajka 2 liście sałaty lodowej pokrojonej w paseczki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety rybne zalać 4 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy i powolutku gotować przez 5 minut, dodać paseczki sałaty, gotować jeszcze 2 minuty. Skorygować smak…

Filet z pangi w sosie koperkowo kaparowym

Składniki: 50 dkg filetów z pangi 3 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, papryka do smaku Sos: 1 łyżka majonezy 2 łyżki jogurtu 1 łyżka kaparów 1 łyżeczka posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje. Mąkę kukurydzianą wymieszać z przyprawami. W tak przygotowanej mieszance panierować porcje ryby. Na patelni rozgrzać olej, smażyć…

Aromatyczny, pieczony filet z pangi lub tilapii

Składniki: 1,5 kg filetów z pangi lub tilapii 0,5 szklanki musztardy 1,5 szklanki majonezu tymianek, oregano, bazylia, koperek – do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Majonez, musztardę i zioła zmiksować. Porcje ryby ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową posmarowaną olejem, obficie polać przygotowanym wcześniej sosem. Piec w temperaturze…