Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: panga

Ryba w chipsach

Składniki: ryba(panga) chipsy paprykowe pikantne przyprawa do ryb sól Sposób wykonania: Rybę podzielić na porcje, posolić, przyprawić. Chipsy pokruszyć bardzo drobno i obtaczać w nich rybę. Od razu piec na tacce. Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez eemmaa  

Szaszłyki wegetariańskie

Moja siostra jest wegetarianką. Na rodzinnym grillu przygotowałam też potrawy specjalnie dla niej, ale smakowały wszystkim. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, ale przepyszne. Składniki: ryba(ja używałam pangi) młoda cukinia papryka cebula przyprawa do ryb pietruszka sól pieprz olej Sposób wykonania: Rybę pokroić w kawałki, przyprawić i dodać drobno posiekaną pietruszkę i olej. Odstawić na około…

Panga w musztardowej panierce

Składniki: filet z pangi o wadze około 20 dkg 5 łyżeczek dobrej musztardy 12 dkg mąki 2 żółtka jaj sól olej Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, posolić z umiarem. Żółtka, musztardę zmiksować i natrzeć nią filet, odstawić na 3 godziny do lodówki. Tak przygotowaną rybę obtoczyć w mące i smażyć lekko rumieniąc. Podawać z ulubionymi…